امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران

بررسی ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران دسته: اقتصاد
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 198 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 80

پژهش بررسی ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران در 80 صفحه ورد 22 اسلاید قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

پژهش بررسی ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران در 80 صفحه ورد + 22 اسلاید قابل ویرایش



فهرست مطالب

عنوان


صفحه

فصل اول


1

1-1- مقدمه


1

2-1- تعریف موضوع


2

3-1- اهمیت تحقیق


3

4-1- هدف و علت انتخاب موضوع


3

5-1- سوابق مربوط


4

6-1- فرضیات تحقیق


5

7-1- قلمرو مكانی تحقیق


5

8-1- قلمرو زمانی تحقیق


5

9-1- روش تحقیق


5

10-1- ساختار تحقیق


5

فصل دوم


7

1-2- مقدمه


7

2-2- كلیات


7

3-2- بازار سرمایه در ایران


8

4-2- مزایای وجود بورس اواق بهادار


9

1- از دیدگاه كلان


9

2- از دیدگاه شركتهای پذیرفته شده در بورس


9

3- از نظر سرمایه گذاران


9

5-2- سودمندی در پیش بینی معیاری برای ارزیابی اطلاعات


10

6-2- استفاده كنندگان صورتهای مالی


11

7-2- هدفهای گزارشگری مالی


12

8-2- انتخاب نظریه سود


13

9-2- استدلال انتخاب نظریه سود


14

10-2- مكاتب فكری پیرامون اندازه گیری سود


15

11-2- سود تحققی و سود غیر تحققی


16

12-2- فواید سود برای سرمایه گذاران


20

13-2- حلقه های ارتباطی سود و قیمت سهام


21

14-2- تحلیل سود


23

15-2- پیش بینی سودهای آتی از روی سودهای جاری


24

16-2- قیمتها و سودها


24

17-2- ویژگی بازار حقیقی و كامل


24

18-2- ارتباط بین سودهای حسابداری دائمی و سودهای دائمی كه بعنوان مفهوم ارزیابی می باشند


25

19-2- مروری بر تحقیقات انجام شده ذر رابطه با سود-قیمت


26

فصل سوم


33

1-3- مقدمه


33

2-3- انواع روشهای تحقیق


34

3-3- مراحل مختلف تنظیم تحقیق توصیفی


35

4-3- مراحل پژوهش علمی در تحقیق


35

1- تعیین هدف


35

2- جمع آوری داده ها


36

3- تجزیه و تحلیل داده ها


36

4- بیان یافته ها


36

5-3- فرضیات تحقیق


37

6-3- تئوری فرضیه تحقیق


38

7-3- جامعه آماری


38

8-3- نمونه و نمونه گیری


39

9-3- نحوه جمع آوری داده ها و روشها و تكنیكهای آماری و محاسبات آنها


41

10-3- آماره تست فرضیات


43

11-3- ضریب تشخیص (ضریب تعیین)


44

12-3- محاسبه ضریب رگرسیون


44

فصل چهارم


46

1-4- مقدمه


46

2-4- تجزیه و تحلیل یافته ها


46

3-4- ضریب تعیین


48

4-4- محاسبه ضرایب رگرسیون و معادله خط آنها


48

5-4- بررسی همبستگی بین قیمت و سود نقدی


52

1- ضریب همبستگی


52

2- نتایج آزمون فرض


52

3- ضریب تعیین


54

4- محاسبات مربوط به ضراب رگرسیون


54

فصل پنجم


57

1-5- خلاصه تحقیق


57

2-5- ارزیابی نتایج آزمون فرض


58

3-5- محدودیت های تحقیق


58

4-5- پیشنهادات


59

5-5- توصیه برای تحقیقات آتی


60





-1- مقدمه:

تكامل ساختارپولی ومالی اقتصادهایی كه عصر انقلاب  صنعتی را پشت سرگذاشته اند و درروایتی خود در این شكل بخشیدن به این تحول چنان دست داشته اند كه امروز آنها را كشورهای صنعتی می نامیم ، با توجه به نیازها یی بوده  كه  در جریان تغییر شكل این اقتصادها  پدید  آمده است.اگرچه بسیاری ازاین ساختارها ، به صورت اولیه ، در اغلب كشورهای جهان وجود داشته است . اما آنچه شكل امروزی  این ساختارها را ایجاد كرده مسیری  است كه اقتصادهای  توسعه یافته در جریان گذر از شكلی ساده به شكلی پیچیده و پیشتاز، آن را پیموده اند.

بطور خلاصه بورس اوراق بهادار وظیفه دارد بازاری  برای خرید  و فروش انواع  سهام و اوراق بهادار پدید آورد تا واحدهای خصوصی و دولت بتوانند سرمایه لازم را از این طریق و با استفاده ازمنابع مصرف نشده عموم فراهم آورند. چنین بازاری باید به صورت رقابت كامل عمل كند و از درجه تخصص بالایی برخوردار باشد .

ازعمده ترین استفاده كنندگان اطلاعات شركتهای سهامی دربورس ، سرمایه  گذاران بالقوه در سهام شركتها میباشند ، به دست آوردن اطلاعات كافی جهت استفاده كنندگان فوق معمولا از كانال بورس اوراق بهادار انجام میشود. تصمیم گیری سرمایه گذاران بالقوه اساسا به خرید سهام شركت مربوط می شود و این تصمیمات ممكن است بر مبنای عوامل زیر باشد:

1- سود سهامی كه سرمـایـه گذاران در آینده دریافت خواهند نمود كی، به چه میزان ، و به چه نحوی خواهد بود، به عبارت دیگر، سود سهام مزبور در چه تاریخی و به چه مبلغی به صورت نقد یا غیر نقد پرداخت خواهد شد

2- در زمان فروش ســهام  خریداری شده ، حاصل ازفروش آن  چه خواهد بود ؟ سود سهام ، توزیع پول نقد یا سایر داراییها بین سهامداران یك شركت سهامی است.توزیع سود سهام، فراهم كننده بازده سرمایه گذاری سهامداران است. متداولترین نوع سود سهام برای سهام عادی ، توزیع به شكل نقدی  ، غیرنقدی و سهمی می باشد.شركتها زمانی سود نقدی توزیع میكنند كه سود تحصیل شده داشته باشند وهمچنین وجوه نقد مورد نیاز برای توزیع سود نیز كافی باشد تا شركت بتواند سود نقدی پرداخت نماید . از نظر تئوری  تاثیر توزیع سود به شكل نقدی در قیمت سهام  ، قیمت سهام باید به اندازه توزیع سود نقدی كاهش یابد . پرداخت سود سهام موجب كاهش داراییها و همچنین كاهش حقوق صاحبان سهام میگردد و ارزش شركت به همان اندازه كاهش می یابد .

در این تحقیق سعی خواهد شد كه از طریق تجزیه و تحلیل روابط بین سود تقسیمی مصــوب مجمع شركتهای پذیرفته شده  در بازاربـــورس اوراق بهادار تهران  و همچنین روابط  بین  سود تقسیمی پرداخت شده به سهامداران با قیمت سهام شركتهای مزبور و همچنین به بررسی محتوای اطلاعاتی سود تقسیمی پرداخته شود.     




2-1- تعریف موضوع:
از نظر تئوریك ارتباط  بین سود و قیمت سهام امری  بدیهی می باشد و سرمایه گذاران  به صورتی  آشكار سود مورد گزارش شركتها را مورد توجه  قرار می دهند. شاید یكی از عوامل مهم تاثیرسود برقیمت سهام این باشد كه سود پیش بینی شده و سود مورد گزارش به سهامداران كمك میكند تا بر آن اساس سود تقسیمی آینده را كه یكی از فاكتورهای موثردرتعیین قیمت سهام می باشد پیش بینی كنند.

گاهی برخی از شركتها كه سود خود را با دیدگاهی بدبینانه پیش بینی می كنند ،كه موجب  افت ناگهانی قیمت سهام خود می شوند .

یكی از فرضیات كلی بیانیه حسابداری سال 1960،این است كه گزارشات حسـابداری ، تـنها منبع اطلاعاتی شركتها برای استفاده بازار می باشند و چون ایـن گزارشات ، تنها منبع اطلاعاتی هسـتند و مـدیران دارای انـعطاف و قدرت زیادی در انتخاب رویه حسابداری جهت محاسبه سود می باشند ، لذا مدیران میتوانند با انتخاب یك رویه خاص ، گزارشهای دلخواه خود را ارائه كرده و لذا بازار را گمراه كنند. مدیران می توانند با بیشتر نشان دادن سود ، باعث شوند، ارزش سهام شركت ، بیش از واقع ارزیابی گردد . این فرض كه گزارشهای حسـابداری تـنها مـنبع اطلاعاتی بازار می باشند منجر به اهمیت یافتن محاسبات سود حسابداری  گردید . چون سود حسابداری به روشهای مختلف قابل  محاسبه  می باشد ، لذا  به  تنهایی  برای سرمایه گذاری نمی توان به سودها تكیه كرد.

جهت بـررسی وجود ارتباط بین سـود سـهام و قیمت سـهام شركتهای پذیرفته شـده در بـورس اوراق بهادار تهران و در نتیجه میزان توجه سرمایه گذاران دربازار بورس اوراق بهادار تهران به سود گزارش شده اقدام به انجام این تحقیق نمودم

بطورخلاصه باید گفت مساله اصلی تحقیق این است كه مشخص شود كه آیا درارتباط با قیمت سهام خریداری شده سود نقدی وسود سهام نقشی دارد یا خیر.بعبارت دیگربحث اساسی این است كه آیا افزایش سود نقدی وسود سهام منجر به افزایش در قیمت سهام و بر عكس،كاهش آن،منجر به كاهش قیمت سهام در بازار سرمایه خواهد شد ؟





3-1- اهمیت تحقیق :

اهمیت این تحقیق از دیدگاههای مختلف مورد توجه می باشد كه مهمـترین این دیدگاهها عبارتند از :

1- از دیـدگـاه شركتهای پذیرفته شده در بــورس اوراق بهادار تهران و سایر شركتهای سهامی عام : شركتها با اتخـاذ سیاستهای مخـتـلف تقسیم سود ، اعتبار شركت و همــچنین ثـروت سهامداران را افزایش می دهند.ازطرف دیگر،شركتها با اتخاذ سیاستهای توزیع سودمناسب ترین راه تامین مالی مورد نیاز خود را اتخاذ می كنند.

2- از دیدگاه سرمایه گذاران : سیاستهای مختلف تقسیم سود دارای اهمیت می بــاشـد . برخی از سهامداران به توزیع سود نقدی علاقه دارند بدلیل اینكه به وجه نقد نیاز دارندو برخـــی دیگر از سهامداران به عدم توزیع سود و یا توزیع سود سهمی و یا سایر مزایا (حق تقدم) تمایـــل دارند.سرمایه گذاران گروه دوم به سود سرمایه ای علاقه دارند و خواهان افزایش ارزش شركت هستند .

3- سازمان بورس اوراق بهادار : به علت اینكه سازمان بورس اوراق بهادار در حال رشــد می باشــد این گـونه تـحـقـیـقـات در فعالتر كردن بازار بورس اوراق بهادار تهران از نظر اطلاع رسانی موثر می باشد.

4- به عنوان یك تحقیق نسـبتا جدیدی برای استـفاده دانشـجویان و سـرمایه گذاران : به علت آنكه این گونه منابع در داخل تقریبا كم می بـاشند جمع آوری و نوشتن این گونه موضوعات برای دانشجویان و استفاده سرمایه گذاران حائز اهمیت می باشد .




4-1- هدف و علت انتخاب موضوع :

وجود بازار بورس یكی از علائـم توسـعه اقتصادی و فـعـال بـودن آن موجب سـهولت تـامین مالی شركتها ،هدایت سرمایه های كوچك سرمایه داران خرد در مسیر تولید و جلوگیری از راكد مـانـدن احتمالی سرمایه های كـوچـك و كـسب درامـد برای عموم  سـایرمـزایای مربوط به بازار بورس خواهد بود . از جمله دلایلی كه باعث گرایش مردم به سرمایه گذاری میگردد و شاید دلیل اصلی سرمایه گذاری افزایش می باشد . یكی ازراههای این افزایش،كسب بازده مـناسب از محل سرمایه گذاری و یكی از شقوق بازده ، سود حاصل ازسرمایه گذاری است. به عبارت دیگر یكی ازدلایل اصلی خرید اوراق بهادار كسب سود می بـاشد . یـكـی از دلایـل انـتـخاب ایـن مـوضوع، شناسایی رفتار قیمت سهام در بازار بورس اوراق بهادار تهران می باشد .

ارزیابی مفید بودن سود كه محصول اولیه مقررات افشای مالی است ، بطور آشكـاراهـمـیـت قابل توجهی دارد. چنانچه تغییر در قیمت سهام،فراهم كننده شواهدی درباره فوائد سود باشد، پس واضح است كه تغییر بیشتر ، متضمن فوائد بیشتر خواهد بود ، لذا میزان فایده سود را میتوان از براورد ارتباط ما بین بازده سهام (قیمت) وسود استنتاج كرد . اگر سود، پیش بینی بـازده سـهام را تسهیل نماید ، حوزه ارتباط سود-بازده واقعی می تواند معیار با اهمیتی از فوائد سود باشد .

برای تعیین میزان و نوع ارتباط سودهر سهم  (EPS) وسود نقدی هر سهم (DPS)با ارزش و قیمت اوراق بهادار، همچنین میزان توجه سرمایه گذاران به سـود و همـچـنین آشنایی بیشتر با بورس و ویژگیهای آن و ارائه كمكی ناچیز در شناساندن آن به دیگران ، موضوع كـنونی را بــه عنوان موضوع پایان نامه خود برگزیدم . در صورت وجود چنین ارتباطی ، میتـوان با اطلاع از وضعیت سودهای آتی شركتها ، و در نتیجه پیش بینی رفتار قیمت سهام آنها ، اقدام به خرید و یا فروش سهام آنها نمود . به عبارت دیگر ، پیش بینی می گردد كه در نتیجه وجود ارتـبـاط بـیـن قیمت و سود سهام در بورس اوراق بهادار تهران ،می توان الگویی جهت انتخاب سهام ارائه داد. لذا هدف این پژوهش ، تحقیق در زمینه رابطه سود و قیمت سهام می باشد .





5-1- سوابق مربوط :

در زمینه بررسی ارتباط سود و قیمت سهام و تعیین محتوای اطلاعاتی سـود حسـابـداری  ، تحقیقات متعددی در داخل و خارج از كشور انجام شده است كه خـلاصـه ای از آنـها در فـصـل دوم ارائه گردیده است .

6-1- فرضـیات تحقیق :
فرضیه تحقیق با توجه به آنچه گفته شد به صورت زیر قابل ارائه می باشد :
" تغییر در قیمت سهام با تغییر در سود ، وابستگی و ارتباط دارد"



7-1- قلمرو مكانی تحقیق :

قلمرو مكانی تحقیق شامل كلیه شركتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران می باشد.



8-1- قلمرو زمانی تحقیق :

از نـظر زمانی ، اطـلاعات مربـوط به EPS  و DPS  وقیـمـت ســهام در تــاریــخ مـجــمـع مـربوط به سالهای 1380تا 1383 جمع آوری شده است . هـمچنین سـعی شده شركتهایی انتخاب شوند كه  مجامع آنها در فاصله خــرداد ماه تا تیــرماه بـرگـزار شــده اسـت تـا از لـحـاظ شـرایـط اقتصادی كشور در شراسط یكسانی باشند .







9-1- روش تحقیق :

روش تحقیق ، توصیفی بوده و اطلاعات مورد نیاز برای تایید فرضیه یا رد آن ، از كتابخانه بورس و همچنین نرم افزار تدبیر ،صحراو همچنین سایت سازمان بورس استخراج شده است . با محاسبه  ضریب همبستگی بین دو متغیر (تغییر در EPS و تغییر قیمت از سالهای 1380 تا  1383 وهمچنین تغییردر DPS و تغییر قیمت از سالهای 1380 تا 1383) و آزمون فرض مربوطه به بـررسـی فرضیـه تـحـقـیـق خواهیم پرداخت .



10-1- سـاختار تحقیق :

    در فصل اول ، طرح تحقیق شامل تعریف موضوع، اهـمیـت موضوع ، اهداف تـحـقـیـق، فرضیه تحقیق ، قلمرو مكانی و زمانی تحقیق و روش تحقیق ارائه شده است .

 در فصل دوم ، مبانی نظری مربوط به مفاهیم واصطلاحا ت مربوط به موضوع تـحـقـیـق و خلاصه ای از تحقیقات انجام شده ارائه گردیده است .

در فصل سوم ، روش تحقیق ، روشهای جمع آوری اطلاعات ، روشهای تـجـزیه و تـحـلـیـل اطلاعات و آزمون فرضیات بیان می شود.

در فصل چهارم ، به تجزیه و تـحـلـیل آماری اطلاعات جـمـع آوری شده پرداخـتـه و نـتـایـج آزمونهای فرضیات و همچنین آمار توصیفی مربوط به مـیـزان اهمیـت هـر یـك از پـارامــترهای تحقیق ارائه می شوند .

در فصل پنجم ، محدودیتهای تحقیق ، یافته های نهایی و پـیـشـنهادات تحقـیق بیان می گردند.







      4-3- نمراحل پژوهشی علمی در تحقیق

هر چند تحقیق علمی دارای چهارچوب معینی نیست اما می توان آْن را چنین تعریف كرد : فرایندی كه به كمك آن می توان روابط پنهان را در پس یك پدیده را كه مغشوش به نظر میرسند كشف نمود . در روش علمی ابتدا مدل ها یا نظریه هایی كه به نمظر می رسد ماهیت پدیده را تبیین می كنند قبول می شود سپس نتیجه های منطقی از مدل پذیرفته شده استخراج می شود و آنها را با توجه به یافته های واقعی می سنجند ، مدل تعدیل می شود و جستجو به منظور یافتن تبیین بهتر برای پدیده ادامه می یابد. برخی از مراحل اساسی كه هسته اصلی اكثر تحقیقات علمی را تشكیل می دهند ، به شرح زیر خلاصه  می گردند :



1-تعیین هدف :

هر گاه دانش موجود درباره یك موضوع كافی نباشد به كمك روشهای تحقیق ، تلاش برای افزایش آگاهی از موضوع انجام می گیرد . امر تحقیق ممكن است بیشتر معطوف به هدف های مشخصی باشد از قبیل تایید یك نظریه جدید یا بررسی دقیق نظریه موجود از این لحاظ كه تا چه میزان ، نتایج منطقی حاصل از آن ، به وسیله یافته های واقعی تایید می شود . در مواردی ممكن است هدف تحقیق فقط این باشد كه پایه ای برای اطلاعات بدست آید كه تا حدی منعكس كننده وضع جاری امور باشد مثل اطلاع  از وضع درآمد  كاركنان  یك  شركت كه می تواند پایه ای برای مطالعه درآمدهای جنبی باشد . در موارد دیگری هدف تحقیق ممكن است بسیار جامع تر باشد و علاوه بر ایجاد ادراكی دقیق تر از عوامل عمل كننده محیطی تعیین امكانات و كاربرد آنها در كنترل یا اصلاح امور جنبی یك پدیده نیز شامل شود .



2- جمع آوری داده ها

در هر تحقیقی ، تهیه داده های واقعی با توجه به مقصودی كه از پژوهش داریم اهمیت اساسی دارد . فرایند جمع آوری اطلاعات ممكن است فعالیت های بسیار متنوعی از قبیل آزمایش های پیچیده در شرایط كنترل شده ، بررسی های احتمالی، اقتصادی ، نظرخواهی یا حتی بررسی تاریخی را در بر گیرد .

امروزه وسایل نگهداری داده ها بسیار پیشرفت كرده و مكانیزه شده اند زیاد شدن كمیت مشاهدات ، واقعیتی قابل توجه در زندگی است. داده ها نوعا" به گونه ای جمع آوری می شوند كه اندازه های عددی برخی از ویژگی ها یا شرح برخی از صفات كیفی افراد یا عناصر تحت مطالعه یا هر دو هستند .



3- تجزیه و تحلیل داده ها :

داده هایی كه به وسیله روشهای مناسب آزمایش یا مشاهده یا ... گردآوری می شوند منبع اساسی  برای كسب اطلاعات  جدید  درباره  پدیده  مورد مطالعه هستند . بعد از جمع آوری داده های لازم مجموعه داده ها را بررسی می كنیم و اطلاعات مربوط به موضوعاتی را كه درمرحله مشخص كردن هدف ها مطرح شده اند استخراج می كنیم .تجزیه وتحلیل دقیق داده ها برای بررسی معلومات جدید و تعیین نقاط قوت  وضعف آنها ضروری است.



4- بیان یافته ها

مفاد اطلاعاتی كه از داده ها حاصل می شوند با توجه به اهدافی كه در مرحله اول تحقیق مشخص شده اند مورد بررسی قرار می گیرند . تحلیل داده ها برای پاسخگویی به سوالاتی از این قبیل طرح ریزی می شوند :

از شواهدی كه بوسیله این داده ها فراهم می آید ، چه نكاتی كلی ای درباره پدیده تحت مطالعه می توان استخراج كرد ؟

آیا فرضیه یا نظریه موجود ، با داده ها در تناقض است ؟ و آیا داده ها نظریه جدیدی را برای تبیین پدیده تحت مطالعه القا می كنند ؟

نتایج تجزیه و تحلیل داده ها برای جوابگویی به این سوالات و نیز سنجش میزان عدم قطعیتی كه در جوابها وجود دارد ، بكار گرفته می شوند

حال به بیان فرضیات تحقیق، روش های جمع آوری اطلاعات ، جامعه آماری ، روش نمونه گیری و اهم روشهای آماری جهت آزمون فرضیه تحقیق خواهیم پرداخت.





      5-3- فرضیات تحقیق

فرض تحقیق عبارتست از یك تصور ذهنی ، حدسی یا احتمالی كه محقق در مورد نتایج ویژه تحقیق ، پیش از آزمایش و تجربه ، پیش بینی می كند و یا موقتا قبول می نماید. فرضیه جمله ای (موضوعی) است كه از طریق تجربی ابطال پذیر باشد . محقق آگاه و متعهد ، همواره در نظر دارد كه هدف او ، آزمون و آزمایش كردن فرض تحقیق است نه اثبات آن .

تدوین فرضیه با توجه به ویژگی های زیر صورت می پذیرد :

1-فرضیه باید رابطه بین دو یا چند متغیر را پیش بینی كند .

2-فرضیه باید روشن بدون ابهام و به صورت یك جمله خبری باشد .

3- فرضیه باید آزمون پذیری باشد ، یعنی بتوان آن را بر پایه داده ها گردآوری شده ، آزمود.



بطور كلی تحقیق حاضر در صدد بررسی و سنجش میزان تاثیر سود حسابداری بر قیمت بازار سهام ، در بورش اوراق بهادار تهران می باشد . در این تحقیق عقیده خود را بر مبنای تئوری های موجود به صورت مطالعه و بررسی تاثیر یك متغیر بر متغیر دیگر بیان كرده ایم . آنچه در اینجا قابل ذكر است این است كه می خواهیم صرفا وجود اثر و جهت و میزان همبستگی را كشف كنیم ، نه رابطه علت و معلولی را . با توضیحات فوق فرضیه تحقیق به شكل زیر قابل ارائه است :

تغییر در قیمت سهام با تغییر در قیمت سود مورد گزارش (سود حسابداری) EPS و سود سهام نقدی DPS ارتباط و همبستگی دارد .

نیك می دانیم  كه قیمت اوراق بهادار در بازار بورس متاثر از عوامل متعدد خرد و كلان اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی جامعه می باشد . لذا بیان فرضیه فوق به مفهوم پذیرفتن رابطه علی و معلولی بین سود و قیمت سهام نمی باشد بلكه همان گونه كه در ابتدای فصل عنوان شد،هدف آن است كه مشحص شود آیا دومتغیر سود حسابداری و قیمت سهام به طور نسبی در جهت مثبت یا منفی گام برمی دارد یا خیر ؟ پیش زمینه ارائه فرضیه فوق ، تصور نگارنده ازاین امر است كه خریداران اوراق بهادار، در زمان خرید ، توجه خاصی به سود تحصیل شده توسط شركت نموده و با توجه به انتظارات خود نسبت به سودهای آتی اقدام به خرید یا فروش سهم خاصی می نماید.





6-3- تئوری فرضیه تحقیق :

طبق تئوری های مالی ، قیمت یك دارائی (اوراق بهادار) تابعی از ارزش فعلی جریانات نقدی آتی آن دارایی است . لذا هر حادثه ای كه سبب تغییر در انتظارات مربوط به جریانات نقدی یك دارایی شود می تواند بر قیمت دارایی موثر باشد . عمده تحقیقات انجام شده و مقالات نوشته شده توسط محققین مربوط به بررسی تغییرات قیمت اوراق بهادار (سهام) در زمان اعلام سود در یك سال بوده و با محاسبه بازده غیر عادی انباشته در زمان قبل و بعد از اعلان سود و تعیین سود و میزان تغییرات آن اقدام به آزمون محتوای اطلاعاتی سود حسابداری نموده اند. نتایج این تحقیقات نیز موید این امر است كه سود حسابداری دارای محتوای اطلاعاتی می باشد. در این تحقیق با استفاده از مقاله تغییرات سود ، پیش بینی تحلیل گران و قیمت سهام نوشته نیدرهافر   وریگان(victorniederhoffer&patrik.j.regan,: Earnings,changes,analysts" factor) به بررسی تغییرات قیمت اوراق بهادار و سودهر سهمEPS و سود نقدی هر سهم  DPS ، در زمان برگزاری مجمع ، پرداخته ایم .





7-3- جامعه آماری

جامعه آماری عبارت است از مجموعه كامل اندازه های ممكن یا اطلاعات ثبت شده از صفت كیفی كه می خواهیم استنباط هایی راجع به آن انجام دهیم . جامعه ، آماج تحقیق است و منظور از عمل گردآوری داده ها ، استخراج نتایجی درباره جامعه می باشد .

نكته قابل ذكر این است كه جمع آوری و مطالعه مجموعه جامعی از داده ها مربوط به موضوع تحقیق در عمل بسیار مشكل است لذا به دلیل محدویت زمان، منابع و امكانات به ناچار بخشی از داده های مزبور را  كه  در  مجموعه ای  به  نام  نمونه  گردآوری  می شوند  استفاده می كنیم .

با توجه به موضوع تحقیق جامعه آماری این تحقیق عبارت است از شركت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران كه در حدود 432 شركت را شامل می شود .

قیمت فایل فقط 11,700 تومان

خرید

برچسب ها : پژهش بررسی ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران , مقاله بررسی ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران , ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران , تحقیق بررسی ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران , دانلود پژهش بررسی ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر